Beste baas


De Beste Baas Award is een erkenning voor de baas die voor de werknemer met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa een ‘Beste Baas’ is. Hij of zij werd genomineerd door hun werknemer. De Beste IBD Baas verkiezing is een onderdeel van de Crohn op je Werk campagne. De Award is in 2010 en 2012 uitgereikt. In 2010 mocht Ellen van der Straaten-van Vreden, leidinggevende bij Eneco Energie ten overstaan van de mensen van haar afdeling de Award in ontvangst nemen. Janet Verkuijl had haar genomineerd en vindt dat zij zeer terecht heeft gewonnen: ‘Zij zoekt samen met mij en de bedrijfsarts naar oplossingen. Bijvoorbeeld een thuiswerkplek of een aangepast bureau. Ze houdt me goed in de gaten en vraagt regelmatig hoe de situatie is. Ik hoef niet bang te zijn dat ik zeur of weer een keer afwezig moet zijn door lichamelijke klachten. Kortom, ik voel me thuis op mijn werk en bij mijn leidinggevende.’

In 2012 werd Jo Caris van CBT Rijnmond geëerd met de Beste Baas Award. Het Crohn op je Werk-team overviel Jo op zijn werk, waar het voltallige personeel al op hem stond te wachten. Amanda Mulder, de werknemer die hem had genomineerd motiveerde de keuze voor Jo als volgt: ‘Ik krijg de kans mij te ontwikkelen, wat voor mij heel belangrijk is. Ik heb het gevoel dat ik alles tegen hem kan zeggen en samen vinden we altijd een oplossing. Verder laat hij zien dat hij mij waardeert in de vorm van interesse, medewerking en complimenten. Hij fluit mij zelfs terug als hij ziet dat ik te hard van stapel loop. Hij is zuinig op zijn personeel. Niet alleen op mij, maar op het hele team. Ik werk in zo’n fantastisch warm team dat ondanks de grootte heel goed met elkaar omgaat. En voor elkaar inspringt waar nodig. Dat kan alleen als je een fantastische baas aan het roer hebt staan. Die niet boven de groep staat maar samenwerkt met zijn team’.
 

Goede Modus Operandi

Deze bazen en hun werknemers hebben een goede modus operandi gevonden om aan het werk te zijn en te blijven. Met een aantal leidinggevenden, hun werknemers en HRM/personeelszaken, is het Crohn op je Werk-team om de tafel gegaan om te leren van hun successen en te bekijken hoe we een goed HRM beleid op kunnen zetten voor mensen met IBD op de werkvloer. Want maar liefst 90% van de werkende IBD ‘ers geeft aan dat goed structureel beleid voor het omgaan met chronisch zieken ontbreekt bij hun bedrijf, terwijl hier wel behoefte aan is. Crohn op je werk zag hier een mooie uitdaging in! De inspanningen hebben de downloads die je hiernaast ziet opgeleverd. Doe er je voordeel mee!
x
Het spijt ons.
De presentatie is nog
work in progress.
Wil je deze ontvangen,
mail dan naar
info@crohnopjewerk.nl